vaatevallankumous

tiistai 15. huhtikuuta 2014


Fashion is a force to be reckoned with. It celebrates, provokes, and entertains. And, from April 24th 2014, it’s going to do even more. Because we’re turning fashion into a force for good.
On 24th April last year, 1133 people were killed and over 2500 were injured when the Rana Plaza factory complex collapsed in Dhaka, Bangladesh. Social and environmental catastrophes in our fashion supply chains continue.
Fashion Revolution Day says enough is enough.

TAPAHTUMIA HELSINGISSÄ:

OMPELUMIELENOSOITUS KERTAKÄYTTÖKULTTUURIA VASTAAN
Kaikille avoin tilaisuus, johon saapumalla ihmiset ottavat kantaa ekologisen ja eettisen kulutuksen puolesta ja liittyvät osaksi yhteisöllistä taidetekoa. Mielenosoitukseen voi halutessaan ottaa mukaan rikkinäisen vaatekappaleen. Paikalla on ”ompelutehdas”, jossa saa apua vaatteen korjaamiseen Suomen muotoilukasvatusseuran Ompelukerholta. Tarjolla myös korjausvälineitä ja materiaaleja maksutta.
Tapahtumapaikka: Pop up ILO, Citycenter (2. krs.), Kaivokatu 8, Helsinki, klo 9–21
Järjestäjä: Taiteen edistämiskeskus | Uusimaa
Lue lisää ja osallistu: https://www.facebook.com/events/1458883377677709/?ref_newsfeed_story_type=regular

TRASHION / REMADE -OMPELUTYÖPAJA KAAPELILLA
Ohjattu ompelutyöpaja Helsingissä, Kaapelitehtaalla. Trashionista Outi Pyy ja ompelijamestari Mirjami Malleus-Lemettinen tekivät Vaatevallankumouspäivän kunniaksi Suomen ensimmäisen open source -vaatemalliston, johon kuuluu kymmenen eri tuotetta. Malliston vaatteita voi tulla tekemään ohjattuun ompelutyöpajaan. Materiaalina ovat mustat t-paidat, joista voi loihtia mm. joogahousut, turbaanin, kesäisen maximekon tai selästä solmittavan paidan. Kaikkien malliston vaatteitten ohjeet ja kaavat julkaistaan samana päivänä myös maksutta netissä, joten päivän ohjelmaan ja malliston tekemiseen voi osallistua myös kotoa (kotiin materiaali on hankittava itse).
Tapahtumapaikka: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Ovi M2, Tallberginkatu 1, Helsinki, klo 12–15.
Lue lisää: https://www.facebook.com/events/771535842871768/?ref_dashboard_filter=upcoming
Huom! Työpaja on täynnä!

TAPAA SUUNNITTELIJAT - KOKORU, SECOND CHANCE & LEMPIVÄRI
Mahdollisuus osallistua Second Chance-merkin tuotteiden "tuunaukseen" ja samalla tutustua Second Chancen, Kokorun ja Lempivärin tuotemerkkien tuotantoketjuihin sekä tekijöihin eri työvaiheiden takana kuvaesityksen muodossa. Kaikki suunnittelijat ovat myös paikalla eli heidän kanssaan pääset juttelemaan kasvotusten vastuullisesta tuotannosta yms.
Tapahtumapaikka: Akkuna Lasipalatsilla, Simonkatu 1, Helsinki
Järjestäjät: Maija Nuppula (Second Chance), Anne Kokkonen (Kokoru), Elli Hukka (Lempiväri)
Lue lisää ja osallistu: https://www.facebook.com/events/654015924664367/

PARSIMISKAHVILA
Vaatetietokirjilija Rinna Saramäki perustaa Vaatevallankumous-illaksi parsimiskahvilan.
Tervetuloa klo 16 - 20 korjaamaan rikki menneitä villatakin kyynärpäitä ja sukkia. Lankoja, neuloja ja apua tarjolla.
Tapahtumapaikka: Made By Helsinki, Katariinankatu 4, Torikorttelit
Järjestäjä: Rinna Saramäki
Lue lisää ja osallistu: https://www.facebook.com/events/653651208005771/?fref=ts

VAATEVALLANKUMOUS STUDIO
Liity Vaatevallankumoukseen pukemalla vaatteesi NURINPÄIN ja poikkea Galleria Lokaliin 24.4. aamulla klo 8 - 10 kuvauttamaan asusi! Saat laadukkaan digitaalisen kuvan sähköpostiisi jakovalmiina sosiaaliseen mediaan. Jaa kuvaasi hashtageillä #vaatevallankumous ja #insideout ja ole mukana tekemässä historiaa!
Tapahtumapaikka: Galleria Lokal, Annankatu 19, 24.4. klo 8 - 10
Järjestäjä: Katja Hagelstam 
Lue lisää ja osallistu: https://www.facebook.com/events/636941136400391/

VASTUULLISTEN VAATTEIDEN MYYNTITAPAHTUMA
Toistakymmentä suunnittelijaa ja jälleenmyyjää kokoontuu esittelemään tuotteitaan ja kertomaan niiden tuotantoketjuista. Paikalla kiinnostavia suomalaisia vastuullisen muodin brändejä: FRENN, gTie, Kativee, Kenkäpaja Pihka, Lille Clothing, Miun, Piia Hänninen, Poola Kataryna, Sanna Rinne, Sunnuntai ja UNEINS, sekä jälleenmyyjät Circumnavigate ja Paloni. 
https://www.facebook.com/events/599934883430135/
Järjestäjä: Fair Made Finland / Circumnavigate

WHO MADE YOUR IVANA HELSINKI DRESS?
To 24.4. klo 11-17 Ivana Helsingin myymälässä vietetään Vaatevallankumouspäivää. Jaamme tuolloin kattavasti tietoa tuotteidemme valmistuksesta ja tuotantomenetelmistämme.
Myymälässämme järjestetään myös mekkokarnevaalit 22. - 30.4.2014. Myynnissä mallikappaleita sekä erikoishintaisia mekkoja. Torstaista lauantaihin myymälässämme on myös käynnissä kauneimman kesämekon arvonta, jonka voittaja saa valitsemansa mekon kevät/kesä-mallistostamme. Tervetuloa!
Tapahtumapaikka: Ivana Helsingin lippulaivamyymälä, Uudenmaankatu 15, Helsinki
Tapahtuma-aika: to 24.4.2014 klo 11 - 17
Järjestäjä: Ivana Helsinki

NÄYTEIKKUNA VASTUULLISUUTEEN
Vastuulliseen muotiin erikoistunut helsinkiläinen vaatekauppa Liike osallistuu Vaatevallankumoukseen esittelemällä viikon ajan näyteikkunassaan tuotteita ja ratkaisuja, joilla kaupan merkit ovat tehneet mallistoistaan vastuullisempia. 
Kampanjaviikko huipentuu liikkeessä Vaatevallankumous-teemapäivään 24. huhtikuuta. 
Järjestäjä: Liike - contemporary Finnish fashion
Fredrikinkatu 24, www.liike-shop.comwww.facebook.com/LiikeShop

WST FASHION REVOLUTION STORE
Second hand -vaatteiden nettikauppa WST.fi pitää viikon mittaisen Fashion Revolution -kaupan Kruununhaassa osoitteessa Mariankatu 15. Esillä on WST:n kevään mallistoa sekä valikoima käytettyjä vaatteita, joissa asiakas saa itse hinnoitella tuotteen. 
Paikka: Mariankatu 15, Kruununhaka. 
Järjestäjä: WST.fi /Laura Nyyssölä
Aukioloajat: 22. - 27.4. klo 11 - 20
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/213832598826261/ 

PAIKKAUSTA JA ASUSTEIDEN VAIHTOBILEET
Ekologinen vaateyritys Me We järjestää asusteiden vaihtobileet työhuoneellaan. Vaihtoon voi tuoda huiveja, hanskoja, bägejä ja päähineitä ja etsiä muiden tuomista itselleen jotakin uutta kivaa. Samalla mahdollisuus painattaa ehjäksi koristepaikkausta kaipaavia tekstiilejä.
Tapahtumapaikka: Vaasankatu 10, Helsinki, klo 16 – 20
Lisätietoa: http://on.fb.me/NXG7au

TUTUSTU VAATELAINAAMOON
Avoimet ovat Helsingin Vaatelainaamossa. Tule tutustumaan eettiseen tapaan harrastaa muotia! Vaatelainaamo on avoinna 24.4. klo 14–19.
Tapahtumapaikka: Aleksanterinkatu 28, Kiseleffin talon toinen kerros.
Järjestäjä: Vaatelainaamo, www.facebook.com/vaatelainaamo


TAPAHTUMIA LAHDESSA:

NURMI X CLOTHING SWAP
Vaatteidenvaihtobileet vaatemerkki Nurmen työhuoneella Lahdessa. Vaatteidenvaihtobileissä etsitään käyttämättä jääneille vaatteille, asusteille, kengille ja koruille uudet onnelliset omistajat. Vaihtoon voit ottaa mukaan 1-10 tuotetta. Tarkoituksena on, ettei raha vaihda omistajaa, vaan pelkät ihmisten aarteet. 
Tapahtumapaikka: Nurmen työhuone, Vesijärvenkatu 12, Lahti
Lue lisää ja osallistu: https://www.facebook.com/events/369790109828918/


TAPAHTUMIA TURUSSA:

CLOTHING SWAP WITH JULJA
Kaiva vanhat vaatteet ja asusteet esille kaappien kätköistä ja tuo ne vaihtoon Clothing Swap with JULJA -iltaan. 
Tapahtuman ideana on vaihtaa vaatteita osallistujien kesken, mutta vaatteita voi myös hinnoitella 0-5 euroon. Mikäli kaapista ei löydy mitään vaihdettavaa, voi kutsuille tulla vain penkomaan ja tekemään uusi löytöjä vaatekaappiin - vastuullisesti! 
Tapahtumapaikka: Boost Turku, Tykistökatu 4 B
Lue lisää ja osallistu: https://www.facebook.com/events/448845328582443/

TAPAHTUMIA KUOPIOSSA:

MIRKA PUKINE DAIGADAIGADUUSSA
Vastuullinen vaatemerkki Mirka Pukine Oy esittelee kuopiolaisen pikkuputiikki DaigaDaigaDaigaDuun näyteikkunanäyttelyssä tuotteidensa syntytarinan kuvin.
Vaatevallankumouspäivänä 24.4. Mirka-vaatteen ostajille luvassa myös yllätys!
Tapahtumapaikka: DaigaDaigaDuu, Puijonkatu 12, Kuopio

TAPAHTUMIA JYVÄSKYLÄSSÄ:

Kimperi osallistuu Vaatevallankumoukseen ottamalla vastaan vanhat farkkusi, joille annamme uuden elämän osana Kimperi Recycled -mallistoa. Farkkuja otamme vastaan putiikilla 24. - 30.4. Tapahtumapäivänä 24.4. luvassa yllätyksiä putiikilla ja Kimperistoressa, seuraa Kimperin FB-sivuja!
Tapahtumapaikka: Kimperi, Kauppakatu 21, Jyväskylä. Putiikki avoinna arkisin 10-17 ja lauantaisin 10-15. Kimperistore avoinna 24/7,www.kimperi.com
Lue lisää ja osallistu: www.facebook.com/KimperiDesign

TAPAHTUMIA JÄRVENPÄÄSSÄ:
MIESTENPAITOJEN KERÄYS: WHO MADE YOUR CLOTHES?
Osallistu designvaatelainaamo Vaatepuun Vaatevallankumouspäivään tuomalla kaapeistanne ylimääräiset miesten paidat Vaatepuuhun! Ne saavat uuden elämän First Crushin mallistossa, jonka päämateriaalina ovat kierrätetyt miesten paidat. Vaatemerkin suunnittelija Mari loihtii niistä oivaltavia vaatteita naisille. Eniten tarvetta on yksivärisille paidoille, joista mustille ja harmaille on eniten kysyntää. Tuo siis kaikki vanhat paidat miehesi kaapista ja Mari valmistaa niistä uutta muotia naisille!
Tapahtumapaikka: 24.4. klo 16 - 19, Designvaatelainaamo Järvenpään Vaatepuu, Sibeliuksenkatu 3
Lue lisää: www.facebook.com/vaatepuu LISÄTIETOJA VAATEVALLANKUMOUKSESTA: www.fashionrevolution.orgja www.facebook.com/vaatevallankumous


0 kommenttia: