lippikset

torstai 29. tammikuuta 2009

Parhaillaan työn alla on ollut lasten lippikset. Tässä hiukan esimakua! Lakkien päällikankaat ovat kierrätysmateriaaleista ja vuorikankaat ovat uusia. Molemmat 100% puuvillaa. Lippiksissä on hiukan tuollaista vanhan ajan tunnelmaa, ainakin Nooran poika oli aikast Eemelin näköinen, kun lakkia testailtiin protovaiheessa


Lippaosioissa on tukikankaat ja ompeleet, jotka pitävät lippaa paremmin tanassa. Alla hiukan hempukampi lakki tyttölapsille, joille ei lippalakkeja ole liiaksi tarjolla.


Vihreässä lakissa vuori on oranssi, muissa keltainen. Alla olevan lakin kukkakangas on Marimekon Puketti nimeltään ja kotoisin sukulaisen lapsuudenkodista 70-luvulta, joten lakilla on jo hiukan tarinaakin mukana :).


Lippalakeissa on takana kuminauha parantamassa istuvuutta. Kummarin ansiosta meneepi n. 49-51cm pään ympärysmitaltaan omaaville vekaroille.


Pitänee etsiä sopivan kokoinen pää lakkien sisään, jotta saisin parempaa kuvaa lippiksistä käytössä.



Pyhistä lupauksistani huolimatta, taas ovat tuotteet höyryttämättä ennen kuvausta, hahahaha!

I've been making something for the coming summer! These caps are for children (size 49-51cm). The cotton linings are made from new fabrics and the rest are vintage. The caps have a great vintage feeling to them, I have to find a child so I'll get better photos!

Saara

haalareita

keskiviikko 28. tammikuuta 2009


Tässä muutamia tekemiäni haalareita. Tämä on tehty ruskeasta joustofroteesta ja eteen on applikoitu omenan kuva.


Nämä haalarit on tehty taaskin kirppislöydöstä, vanhasta pussilakanasta, kankaan kuosi nimeltään Paratiisilinnut, en muista kenen valmistama oli, mutta hieno on !!!!Tästä kankaasta olen tehnyt myöskin pari mekkoa ja myssyjä (niistä kuvia tulossa myös myöhemmin...).


Tämä haalari on tehty kirppikseltä löydetystä käyttämättömästä essusta. Kangas on chenilleä, sellaista nukkapintaista. Haalari on löytänyt kodin jo jostainpäin Suomea..;)




Tämä haalari on tehty vihreästä joustofroteesta, uusiokäyttöön otettu vanhasta aamutakista ;). Leveät lahkeet, olalla napit ja eteen applikoitu ankan kuva, joka on leikattu puuvillakankaasta.

Noora

lammas/sheep

Veljenpojalle ommeltu niskatyyny nokosia varten. Varsinkin reissussa kätsy. Tosin veljenpojan mielestä "hevonen" sopii niskaan ihan leikkiessäkin...
This is a pillow I made for my nephew (for the neck, maybe there's a better word for it?), it's handy especially for a nap in the car/train/where ever. He thinks "the horse" can also be worn when playing ;)


Eräänä päivänä oveni takaa löytyi surullinen poika, hevoselle oli käynyt hullusti! Miten onnettomuus oli tapahtunut, se oli salaisuus. Veli oli luvannut että Saaran taikakone varmaankin voi olla avuksi suuressa hädässä.
One day the horse was broken and a sad little boy came to me with a request to maybe try and patch it up again. How had the accident happened, that was a secret.



Korjattu elefanttien avulla. Better than new!

Lammashevosia voi tiedustella sähköpostitse.

sisustus-sydämiä

maanantai 26. tammikuuta 2009



Tässä ompelemiani sisutus-sydämiä. Materiaaleina itse värjäämääni pellavaa ja puuvillaa, kierrätettyjä kankaita ja uutta villasekoitetta, eli hiukan sitä sun tätä ;). Sydämissä on ripustuslenkki, jolla sen saa helposti oven kahvaan tahi muualle riippumaan. Olen tällaisia antanut myös kortin sijasta onnitteluina. Tarkoitus olisi näitäkin laittaa huuto.nettiin, 5€/kpl. Klikkaa kuva suuremmaksi.
Here are some fluffy hearts I've made. They are made from various materials, cotton, linen, recycled and new fabrics. Click on the photo to see it bigger.



Saara

Takkeja

sunnuntai 25. tammikuuta 2009






Tässä on muutamia tekemiäni takkeja. Kaikki takit on tehty kierrätysmateriaaleista, osan takeista olen tehnyt tilaustyönä "asiakkaan" omasta kankaasta. Nämä takit on sellaisia kevät/kesätakkeja, eli ohuella vuorilla. Eikö olekkin ihana tuo leoparditakki? Kangas on vanhaa Marimekkoa, olisko ollut joku kaverit tai ystävät nimeltään, jotakin sinnepäin...auttakaa jos muistatte mikä...;)
Here are few jackets that are also made from recycled materials. My favourite is the leopard jacket, the fabric is made by Marimekko.
Noora

tunikamekkoja

perjantai 23. tammikuuta 2009


Nämä retromekot ovat kaikki ommeltu kierrätyskankaista. Tipukangas on Borås Cottonin 90-luvulta kotoisin olevaa puuvillaa ja muut ovatkin sitten ihan vintagea. Pääntiet, helmat ja hihan suut ovat uusilla vinonauhoilla siistittyjä. Mekkoset menevät mukavasti myös tunikoina, joten ei haittaa vaikka muksu venahtaisi nopiaankin, alle leggarit tai vaikka farkut ja menoksi! Ikävä kyllä taiteltuina olleissa mekoissa on jäänyt kuvaukseen keskelle vekit...
Mekot ovat tehdyt myyntiin , linkki sivun oikeassa laidassa.


These dresses are made from vintage fabrics (again ;)). They are versatile: you can wear it as a dress or a tunic, with a longsleeved shirt or without a shirt. PS. I'm learning to iron and THEN take the photos!
The dresses are on sale in a Finnish "e-bay".




Saara

Pupuhuppari


Iloisen raidallisesta fleecestä valmistui suloinen pupuhuppari kummitytölle syntymäpäivälahjaksi. Eteen on applikoitu pinkistä fleecestä pupuhahmo, jolla valkoinen puuvillainen naama. Nenä, suu ja viikset on kirjailtu käsin, silminä napit. Pisteenä i:n päällä pieni vaaleanpunainen rusetti somistamassa pupusen kasvoja. Kummityttöni on vannoutunut pinkkifani ja aluksi ajattelinkin tehdä hupparin kokonaan pinkistä fleecestä, mutta onni onnettomuudessa kangaskaupasta oli pinkki fleece loppu ja päädyin sitten tähän raidalliseen. Eikä lopputulos ollut yhtään huono, päinvastoin, synttärisankarikin hyväksyi hupparin muitta mutkitta, vaikkei se ihan pinkki ollutkaan....;)
Noora

This funny bunny hoodie is made for my godchild as a birthday present. It is made from striped and pink fleece. The bunny face in the front is made from pink fleece and white cotton. Nose, mouth and whiskers are emroidered and eyes are made from buttons.
Noora

Barbapapa-mekko


Tällainen barbapapamekko valmistui ensin tyttärelleni ja sitten päätin tehdä yhden myös myyntiin. Ruskea valkopallollinen kangas on jotain puuvillasekoitetta (?), on nimittäin sellaista hintsusti kahisevanoloista. Ei kuitenkaan epämiellyttävästi sellaista...;) Eteen on applikoitu Barbapapahahmo vaaleanpunaisesta puuvillasta. Ensin ajattelin käyttää mustaa kangastussia, mutta lopulta päädyin tekemään kaikki viivat ihan siksakompeleella. Puhvihihat ja reunoissa vaaleanpunaiset vinokantit.

Noora


I made this Barbapapa dress for my daughter and then decided to make another one for selling it at the Finnish "e-bay".

Pikku pikku hamoset

torstai 22. tammikuuta 2009







Tässä vielä muutama hame, jotka tein eilen, myöskin retrohenkisiä ja pääosin kierrätysmateriaaleista valmistettu, pinkki resori kirppikseltä, kukkakangas vanha pussilakana, vihreä kangas samaa Ikeaa kuin hupparimekossakin. Ainoa uusi kangas on tuo muffinssikangas ja sekin on Anttilan keittiöpyyhkeestä! ;) Nämä hameet ovat myynnissä täällä.



Noora

Three little skirts made from recycled material, except the pink cupcake skirt that is made from a new kitchen towel!!! ;)

Hiippahupparimekko




Tässä minulta ensimmäinen postatus, kiirettä pitää niin ei meinaa keretä...;) Kuvassa siis uusiomateriaaleista valmistettu hupullinen mekko/tunika jossa edessä retrohenkinen tytön kuva. Kuva on leikattu kangaspalasta, löytö Salon iltatorilta toissakesänä. Omppukuvioinen vihreä kangas on muistaakseni Finlaysonin ja on toiminut aikaisemmin pussilakanana. Hihat ja huppu on Ikean pussilakanasta ja reunat on kantattu keltaisella vinokantilla. Solmimisnauhojen päissä vihreät muoviset sydänhelmet. Kuvassa mallina oma 7-vuotias tyttäreni.




Noora





This is a green hoodie/dress made from recycled material. The other fabric with apples was an old sheet made by Finlayson, and the other is from Ikea. The pretty picture of a girl in the front is cut out of a fabric I bought from a marketplace here in Salo few years ago.

kortti

keskiviikko 21. tammikuuta 2009



Jottei blogimme olisi ihan tyhjää täynnä, laitan tällaisen vanhemman tekeleen kuvan tänne ;).
Kortti oli veljenpojalle nimipäiväksi. Sävyt eivät taaskaan ole oikein kuvassa puhtaat, mutta eiköhän tuo kuvaustaitokin tästä kohene. Hiukan hiutuneetkin vintagekankaat käyvät hyvin aplikointiin, kun vahvistaa niitä liimakankaalla. Tässä kortissa linnulla on silminä napit. Lopuksi liimasin kankaan pahville, takaosa olisi tällöin hyvä siistiä (...itse en ehtinyt...).

This was a card to my nephew. It's made from vintage fabrics and glued on a cardboard. I'm sorry the colours on the photo are a bit too yellow...

Saara

vaaleanpunainen mekkonen

tiistai 20. tammikuuta 2009

Tässä mekko, jonka ompelin tilauksena siskolleni Italiaan. Sisko antoi tämän mekon ystävälleen lahjaksi. Mekko on kierrätysmateriaaleista valmistettu (kierrätysmateriaalit ovatkin yksi minun ja Noorankin kestosuosikkeja). Kirjailin rintaan vielä tytön nimen, harmikseni unohdin ottaa kuvan sen jälkeen :(. Mekko jäi muutenkin silittämättä kuvaa varten... Aurinko on kuitenkin pilkistänyt sen verran, että näet hyvin taskussa piilottelevan tyttövauvan. Näin on helppo ottaa aina kaveri mukaan! Kuvat saa mielestäni klikattua suuremmaksikin, kokeile ainakin.



Noora, blogin värejä saa muutettua, laitoin nyt mekon mukana hiukan tällaisen hempukan värimaailman ;).

This dress was ordered by my sister, who lives in Italy. She wanted something special for her friend's daughter. I also embroided her name on the chest(after the picture was taken). And believe me, I also ironed the dress afterwards...
The dress is made of vintage fabrics and it inclueds a baby in the front pocket ;)


Saara

Keitä olemme? Us

Aluksi ajattelin että molemmat kertoisimme itsestämme hiukan, jotta tiedetään jatkossa ketkä täällä oikein touhuavat :).

Minä olen siis Saara ja asun Salossa ala-asteelaisen poikani kanssa. Eronnut olen lapseni isästä joitakin vuosia sitten. Seurustelen, mutta toistaiseksi meillä on molemmilla omat asunnot (psst, ei aina ihan huono asia!). Olen juuri täyttänyt 30, muttei kriisejä toistaiseksi ole pukannut... ;) Opiskelu on minulle aina maistunut ja siksi minulla onkin muutamia ammatteja, joista viimeisin on artesaani tekstiilipuolelta. Opiskelen parhaillaan vielä avoimessa yliopistossa taidehistoriaa.
Harrastelen jumppaa (Nooran kanssa), luen ja poikani harrastaa jalkapalloa, joten siihen uppoaa myös omaa aikaa rutkasti.

Käsitöistä mieleisin on ompelu. Ompelenkin semi-vakavasti lastenvaatteita, joita Nooran kanssa molemmat myymme huuto.netissä ja myöhemmin toivottavasti myös muuallakin. Jonkin verran virkkaan, kirjon ja kudontakin on hallussa. Neulonnan koen vieraaksi, vaikka parhaillaan työn alla onkin itselle minimekko neulomalla! Askartelen ja teen paljon muitakin asioita käsilläni, eivätköhän ne täällä blogissa sitten käy ilmi pikkuhiljaa.

Täällä blogissa kertoilemme ompeluistamme ja muistakin käsitöistä, mahdollisesti annamme vinkkejä ja jos Huisi Design osallistuu johonkin tapahtumiin, markkinoille, messuille tms. kerromme varmasti niistäkin täällä.

Peukut pystyy siis Huisin puolesta!!!

Saara

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Moi vaan kaikki! Minä olen siis se toinen, Noora. Salossa asustelen minäkin ja perheeseeni kuuluu mies sekä kolme lasta: ekaluokkalainen tyttö, kohta 5-vuotta täyttävä poika sekä toinen 2,5-vuotias poika. Kotiäitinä olen edelleen, luultavasti kesään asti kunnes nuorimmainen täyttää maagiset 3 vuotta. "Oikea työelämä" pitäisi siis aloittaa ja hartaasti toivoisin sen jollain tapaa liittyvän tähän ompelupuuhasteluun...;) Harrastuksiini kuulu käsitöiden lisäksi liikunta, lähinnä jumppa ja lenkkeily.

Olen 31-vuotias ja ammatiltani vaatetusalan artesaani. Ompelu on kuulunut harrastuksiini jo arviolta 15 vuotta, ainakin muistan yläasteella käyttäneeni itse ompelemiani vaatteita ;). Tällä hetkellä tehtailen siis lasten vaatteita omilleni, tuttujen lapsille ja myyntiin (Huuto.Net). Ompelukset ovat pääosin retrohenkisiä, kierrätyskankaista valmistettuja, käytän paljon myös fleeceä ja rakastan värikkäitä kuoseja (ja niiden rohkeaa yhdistelemistä). Ompelutahtini on hiukan vaihtelevaa, aikaa siihen löytyy lähinnä iltatunneilla lasten jo nukkuessa, mutta aina jotain pientä silloin tällöin syntyy.... ;)

Noora

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Something about us:

My name is Saara and I live in Salo, Finland. I've just turned 30 and I have a son who's nine. I'm a textile artisan and I study art history. I love art and crafts! My favourite handcfart is sewing. I sew mostly clothes for children from vintage fabrics.
This blog is a portal for us to show what we do, give you some tips, and maybe get some feedback, tips, or whatever you want to say/ask!

So, welcome to our blog :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
My name is Noora and I'm 31 years old. I also live in Salo,Finland with my husband and three children: a 7-year old daughter and sons aged 4 and 2. I am also an artisan (clothing) and have been a housewife for 7 years now. I mostly sew clothes for children, for my own and I also make kids clothes to sell them at the Finnish ebay. I also like to use vintage fabrics like Saara and love to mix different patterns to make colourful and unique handicrafts.