Muutos ALV-lakiin

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Nyt allekirjoittamaan kansalaisaloitetta:

Vähäisen liiketoiminnan ALV-velvollisuus rajan nostaminen 50 000 EUR. Muutos ALV-lakiin

Itse jo kävin allekirjoittamassa. Suomessa todella tarvittaisiin "helpotusta" pienyrittäjille, tämähän heijastuisi myös ostajalle hinnanmuodostuksessa sekä varmasti ihan kotimaisten tuotteiden ja palvelujen tarjonnassakin pitkässä juoksussa.. Parempi apu työttömyyden pienentämiseenkin kuin tämä uusi piiskalaki?


Muutosehdotus arvonlisäverolakiin: 
Vähäinen liiketoiminta liikkeen- ja ammatinharjoittajan osalta 
Liikkeen- tai ammatinharjoittaja, jonka tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ei ole verovelvollinen. Mikäli tilikauden liikevaihto ylittää 50 000 euroa, on hän verovelvollinen siltä osalta, joka ylittää 50 000 euroa. Hän ilmoittautuu verovelvolliseksi rajan ylittävän osalta seuraavan kuukauden, jonka aikana raja ylittyy, alusta kuluvan tilikauden loppuun asti ja verokausi on neljännesvuosi (3 kk). 
Liikkeen- tai ammatinharjoittaja ei ole verovelvollinen, jos tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ellei häntä ole oman ilmoituksen perusteella merkitty verovelvolliseksi. 
Muut yhtiömuodot 
Yritys, jonka tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ei ole verovelvollinen. Mikäli tilikauden liikevaihto ylittää 50 000 euroa, on hän verovelvollinen siltä osalta, joka ylittää 50 000 euroa. Hän ilmoittautuu verovelvolliseksi rajan ylittävän osalta seuraavan kuukauden, jonka aikana raja ylittyy, alusta kuluvan tilikauden loppuun asti ja verokausi on neljännesvuosi (3 kk). 
Yritys ei ole verovelvollinen, jos tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ellei häntä ole oman ilmoituksen perusteella merkitty verovelvolliseksi.0 kommenttia: