vappukukka

lauantai 30. huhtikuuta 2016


Tässä tällä kertaa uuden muodon löysivät Marimekon entiset verhot. Kuoseina yllä Kanteleen kutsu ja alla jo jonkinmoisen kulttiaseman (?) saavuttanut Unikko, tässä pikku-versiona. 
Itse saavutin jossain vaiheessa jonkinmoisen järkyttävän yliannostus-ähkyn kyseisestä kukkakankaasta. Mutta täytyy myöntää, että uudemmista Unikko-tuotteista silkkipaita laittoi taas katsomaan Unikkoa tuoreella silmällä...

Muuten, kuinkakohan suuri prosentti kaikista ikinä tuotetuista kankaista on kuosiltaan kukkakuvioisia?! :D




Vapputerkuin, Saara

Kukkarot

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016


Mielestäni parhaat ompelukset/tuotteet ovat sellaisia, jotka on itse käyttöön otettu, testattu ja hyväksi todettu. Tässä esimerkkinä nämä pikkukukkarot.
 11cm x 11 cm pussukkaan mahtuu hyvin kortit ja käteinen. Itse käytän arjessa isohkoa nahkaista lompakkoa, johon mahtuu kaikki mahdolliset kortit, alennuskupongit, kuitit ja leimakortit, käteisen lisäksi. Käytänkin tällaista kukkaroa reissussa, kun kömpelö iso lompakko on täynnä turhaa tavaraa. Reissussa kun usein riittää se yksi kortti ja käteinen. Lisäksi näpsäkästi reissussa kulkee omissa pussukoissaan laturit. Johtohelvetti on kodin lisäksi todella ärsyttävä matkalaukussakin. Olen muutenkin varsinainen pussukkaihminen :D. Kaikille tavaroille kotonakin on oma pussukkansa. Kuiteille, kynille, liimapuikoille, pinneille yms yms. Ne nyt vaan on niin näppäriä haha!


Saara

kun mikään ei riitä

tiistai 12. huhtikuuta 2016


Dramaattinen otsikko :D. Edelleen siis jaksan takkeja vääntää, joku ihmeellinen puhti päällä selkeästi! Yleensä kevät on minulle selkeästi vaisumpaa aikaa, kesän odotusta ja hiljaiseloa (=laiskuutta). Toisin tänä vuonna ja hyvä näin. Tosin ehkä olisi parempi ottaa leikkuupöydälle hieman enemmän vaohtelua kuin vain lyhyestä takista pitkään.. Ompelevat kanssasisaret ehkä myötäelävät, että joskus tulee ommeltua niin paljon jotain , että kohta on pakko pitää kokonaan ompelukoneeton kausi, kun ompelukset tunkee jo uniin :D
Ehkäpä tänään pöydälle muutama trikoopipo ja kenties somettelua enemmänkin, välipäivä tekee hyvää?
Kuvissa eilen valmistunut ötökkätakki Vallilan "vanhasta" verhosta, koko 42. Kurkkaa!


S

Takkimaniaa

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016


Takkitehdas käynnistyi, eikä loppua näy :D. Hyvä näin, ompelu maistuu paremmalle kuin pitkiin pitkiin aikoihin! Näitä lyhyitä hieman bomber henkisiä takkeja tulee nyt useampaa eri kokoa. Takkeja voi kiinnostuneet tiedustella Hoppu FB ryhmässä. Mansikka takki kokoa 36/38.

Eilen aloin jo tositoimin odottaa kesää, meillä Salossa nautiskeltiin jo 15 lämpöasteesta, ah! Tosin tänään sitten karuu paluu arkeen, tuulee ihan myskyisenä ja vettäkin tulee. Koira parkakin luuli jo että ulkona voi oikeasti haistella ja hengailla, eikä vain kiiruulla pissiä ja takas sisään, hahah!



Saara