Terkkuja vaan Swedish Hasbeens! Hälsningar!

torstai 2. kesäkuuta 2011

Yleensä meillä täällä Hoppu blogissa jaamme kuvia tuotoksistamme, ja satunnaisesti linkkaamme hyvään kirjoitukseen esim. kierrätyksestä. Kantava ajatus kuitenkin kaiken takana on tuo ekologisuus ja vastuun kantaminen ympäristöasioissa. Nyt tuli kuitenkin pakottava tarve purkautua aivan erilaisesta asiasta.


Swedish Hasbeens <3 H&M yhteistyö hämmensi minua ihan niinkuin monia muitakin, ainakin täällä blogimaailmassa. Syynähän siis Hasbeens:in luoma kuva itsestään ekologisena ja eettisenä kenkien tuottajana (vs. henkkis..).Seurailin keskustelua mielenkiinnolla sivusta, vaikken oikeastaan tuntenut kauheaa kaipuuta kyseisiä kenkiä kohtaan. Vaikka myönnettäköön, että varsinkin Hasbeens nilkkurit ja pitkät saapikkaat saavat sydämen läpättämään... Kunnes Vihreät Vaatteet-blogin Anniina jätti spekuloinnin sikseen, ja otti asiasta selvää. Noh, kun vielä bongasin netistä mukavan alen H&M:n verkkokauppaan, klikkasin kengät koriin. Niin siinä sitten kävi, kengät saapuivat edukkaina ja tyylikkäinä postitse kotio! Luonnollisestikin ensimmäisen tilaisuuden tullen lykkäsin komiat korot koipiin, kaikki sujui hyvin, kengät olivat mukavat jalkaan, ja kävelykin sujui kohtalaisen epäkamelimaisesti. Myöhemmin samana iltapäivänä tunsin epämiellyttävää kahnausta toisessa jalassani. Ensin ajattelin epämieluisan tunteen johtuvan yksinkertaisesti uusista kengistä, joihin joskus kestää jalan tottua. Tarkempaa tutkimusta tehdessäni huomasin kuitenkin, että kengäthän ovat hajonneet. Hajonneet?! Toisen kengän kantapään takana oleva pala on kirjaimellisesti irronnut toisesta syrjästään niittien kera.Mielestäni JOS: malliston kengät tehdään kasviparkitusta nahasta ja puusta, samoista aineista kuin Swedish hasbeensin oma mallistokin. Myös tuotantopaikka Romaniassa on sama, jota Swedish hasbeens käyttää myös itse (lainattu Anniinan tekstistä). Pitäisi myös laadun vastata normaalihintaisten samalla kaavalla tuotettujen kenkien laatua. Vai?

Summary: After I found out that Swedish Hasbeens <3 H&M shoes are made the same way the originals are, and from the same materials, I bought myself a pair (with a discount;). And you see what happened?! Is the quality really the same as in the normally prized ones...?


Vihaisesti sinun, Saara

PS. Kannattaako näitä kaunokaisia sitten enää korjuuttaakaan? Laitanko viestiä H&M:lle/ Hasbeensille? Onko kenelläkään muulla käynyt näin?


arvonta
arvonta8 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Nojohan on. :(

Nina kirjoitti...

Kengät vaan palautukseen H&M:lle! Mulla on omista vastaavista kengistä yksi niitti löystynyt mutta kengät ovat silti pysyneet kasassa. Jos ne hajoavat käytössä lisää niin reklamoin niistä ihan varmasti. Onpa tylsä juttu!

Mulla kun on mallikappalekengät niin ajattelin että ne on saatettu valmistaa vähän "sinne päin". Myyntikappaleiden tulisi kyllä kestää, ehdottomasti!

Kerttu kirjoitti...

Ehdottomasti palauttaa pitää! Eihän nyt uudet kengät saa heti hajota vaikka olis mistä ostetut!!

Anniina kirjoitti...

Tosi kurja juttu, että hajosivat heti. Ehdottomasti reklamoit!

Tätä vähän pelkäsin kyseisen yhteistyön kohdalla, että jossain tuotannon vaiheessa on täytynyt oikoa kulmia..

Anonyymi kirjoitti...

Minä tilasin noita kahdet ja palautukseen meni kökön laadun takia, mulle tuli oikeesti melkein tikkuja jalkoihin niistä puupohjista, niin huonosti viimeistellyt sivut niissä kengissä. Kertakäyttökengiksi kalliit!!! annu

Laura kirjoitti...

Mulla kävi samoin vaikka kengät eivät ehtineet edes jalkaan käveltäviksi:( Meinasin ensin jos liimaisin ne ehjiksi mutta taidanpa viedä takaisin ja ostan jotkut laadukkaammat.

Tiina kirjoitti...

Itselläni ei kyseisiä kenkiä ole, mutta näin liikkeessä olevan yhden kenkäparin, josta jo niitit repsottivat... Suosittelisin reklamaation tekemistä!

hoppu design kirjoitti...

Kiitos sympatioista! Eiköhän kengät sitten vain ole palautettava, vaikka vähän harmittamaan jää. Kyllä jäi huono maku suuhun tästä hommasta!! :/