filttejä

tiistai 29. syyskuuta 2009

Torstaina löydät siis Hopun Salon syysmarkkinoilta joskus aamu kympin jälkeen.
Kojumme sijaitsee kirjaston liepeillä, seppä-patsaan lähettyvillä, teretulemast!



Tilkkufilttien kääntöpuoli lämpöistä fleeceä. Vilttien koko on 60 X 120cm, joten sopii näppärästi esim. pinnasängyn päiväpeitteeksikin. Näitäkin löydät syysmarkkinoilta, jollei sitten myyjättäret ole joutuneet kietomaan niitä omaan niskaansa, hrrr...

Saara

Hassut Hurjat Hirviöt







Tässä vähän uutta Hopulta, polarfleecestä tehdyt Kita-hupparit (näin meidän pojat nimesivät kyseiset vaatteet). Nämä kaksi ja toivottavasti lisääkin ovat menossa syysmarkkinoille myytäväksi. Ajatuksena olisi tehdä myös Kita-myssyjä myyntiin. :)



Noora

Hoppu arvonta!

lauantai 26. syyskuuta 2009



Päätimme pitää Facebook-ryhmässämme arvonnan osallistujamäärän ylitettyä kahdensadan.
Liity mukaan ryhmäämme, ja osallistu arvontatapahtumaan!

I seem to always forget the english translation.. Well, better late than never!
On these photos you can see the prizes on our raffle (maybe that's not the best word to use here..) on Facebook, join our group and the "event" Hoppu arvonta! and see if lady luck is on your side :)



Saara ja Noora

Norsu ja Ankka haalarit




Välillä työn lomassa vähän kuviakin tuloksista, tässä kuva kaksista vihreistä leveälahjehaalareista, markkinoille ovat menossa myytäväksi. Norsuhaalari on pikkasen isompi kuin Ankka, oiskohan jotain kokoa 80/86 ja Ankka sitten 80. Haalarit on sileää trikoosamettia (kertokaa joku miksi sitä oikeasti kutsutaan, plyyssi on kai vähän eri juttu), kierrätetty vanhasta aamutakista. Ainakin yhdet ruskeat taidan vielä tehdä lisäksi :)


Noora

rautalangasta väännetty trikoo pipo ohje

maanantai 21. syyskuuta 2009

Heips! Toisaalla minulta kyseltiin trikoopipon ohjetta, ja ajattelin sen liittää tänne kaikkien hyödynnettäväksi.
Tämä on tosi helppo tehdä, ja materiaaleina suosittelen käytettävän niitä nukkaantuneita, tai muuten käyttökelpoisuutensa menettäneitä, trikoopaitoja.
Huomaa, että ohjeen pipo on käännettävä!

  • Piirrä "kaava" sopivan kokoisesta piposta. Muoto ei ole tarkka, piposta on tarkoituskin tulla rento ja väljä.
  • Kaava siis kuvassa vasemmalla.
  • Leikkaa kaksinkertaisesta trikoosta kaavan mukaiset palat (paidasta leikkaa kätevästi suoraan mitään saumoja avaamatta). Muista saumanvarat.
  • Minä teen pipoista vuorellisia (eli kaksinkertaisia) Leikkaan siis kaksinkertaisia paloja 2, paloja yht. neljä ;)
  • Kuvassa oikealla toisen pipon vuori. Ompele siis palat yhteen, ta-taa,vuori.

  • Jos ompelet pipoosi jonkin kuvan tai merkin, tee se nyt.
  • Ompele päällipalat yhteen, ks. alla.

  • Nyt ompelet vuoren ja päällipuolen yhteen, oikeat puolet vastakkain, kuva alla. Jätä käätöaukko, jotta saat käännettyä pipon taas oikein päin.

  • Alla olevassa kuvassa osat on ommeltu yhteen ja käännetty sen jälkeen oikein päin.


  • Tunge vuori pipon sisälle ja neulaa reuna, varsinkin kääntöaukon kohdalta, kuva alla. Ompele reuna.

Valmista, jeee!




Alla oleva pipo on mallille hiukan nafti...



Tässä alla oleva pipo on äiteen oma, ja tehty vanhasta, nukkaantuneesta neuleesta, ihanan lötskö ja sopivan kulahtanut!




Saara

Taas takkeja ;)

maanantai 14. syyskuuta 2009







Tällaisen takin tein pitkän kinuamisen jälkeen (äiti ei muilta kiireiltään ehtinyt...) omalle tyttärelleni 8-vuotis syntymäpäivälahjaksi. Ja uskokaa tai älkää, sen tekee mitä lupaa, takki valmistui jopa päivää ennen varsinaista synttäriä. Vaatimuksena oli ensialkuun huppu sekä kaulukset, mutta äiti sai ympäripuhuttua pelkät kaulukset.......Alkuperäisenä tarkoituksena oli laittaa vetoketjun tilalle nuo ihanaiset pinkit jättinapit, mutta ne olikin sitten ihan liian suuret. Uudet paikat napeille löytyivät siis taskuista ja hihansuista...;) Kangas on muuten ylläripylläri kierrätettyä puuvillaa, kirppis löytö aikojen takaa. Vuorina hemaiseva pinkki tikkivanu.


P.S. Neiti ei ollut oikeen innostunut valokuvaamisesta ;)



Noora

Syys-/kevätliivi lisätty etsyyn!

perjantai 11. syyskuuta 2009

Etsy kauppaa pikku hiljaa kasaillaan, eilen saatiin lisättyä Nooran tekemä ihanainen liivi myyntiin. Liivissä on fleece vuori, joten on ihanteellinen näille ilmoille!
Tuotteita tulossa lisää, kunhan ehditään.


Check this vest on our Etsy shop!

Saara

bändipaidan muodistus (=ihana vanha sana ;))

tiistai 8. syyskuuta 2009

Välillä taas yksi itselle toteutettu proggis eetteriin (Nooran toteuttama, Saaran postaama)!
Kirpparilta löydetty miesten xl- kokoinen paita koki Nooran käsissä helpon uudistuksen: hihat pois ja niistä kaulus (!) ja tietenkin paidan kavennus.



Pienillä korjauksilla saa monesta (mauttomastakin) kirppislöydöstä uuden suosikin omaan vaatekaappiin, samalla säästää rahaa ja maapalloakin :)

Meillä kun ei ole linkkilistaa suosikeistamme, niin ajattelin pudotella omia suosikkiblogejani aina silloin tällöin tutkailtavaksi. Tässä tällä kertaa hienoja tuunauksia (katso tunnisteilla diy ja/tai tuunaus), ideoita ja vihreää pukeutumistakin sisältäviä blogituttavuuksia:

ompeluintoa
nelliinan vaatehuone
kissankehto
outsapop
the boobettes
green fashion freak
ja yksi uudempikin tulokas: minä itte!

ps. outsan blogissa on todella toteutettava ohje: bändipaidasta laukuksi. Tämän aion toteuttaa kun löydän sopivan (ruman ;)) paidan

Saara

Naisen takki tilaustyönä

maanantai 7. syyskuuta 2009




Tällainenkin takki syntyi asiakkaan omasta kankaasta tehtynä, mustalla tikkivanuvuorella, eli ihan lämmin syystakki ;)


Noora

verkkokauppa pohdiskelua ja muuta infoa

sunnuntai 6. syyskuuta 2009


Hello taas!

Saimme kuin saimmekin tänään ekan tuotteen Etsyyn myyntiin. Kuitenkin varmasti sekä ostajilla, että meillä myyjilläkin herää monia kysymyksiä Etsyn kanssa... Hinnat näkyvät dollareina, en ole varma saako yksikön jostain muutettua. Täällä on kuitenkin helppoa kääntää dollarit euroiksi. Lisäksi huomasin, että postimaksukulut tulivat nyt vain muualle Eurooppaan ja muualle maailmaan, tokihan omassa maassa lähetettynä kulut ovat hiukkasen pienemmät.
Edelleen, maksaminen tapahtuu Paypal:in kautta, enkä tiedä kuinka moni jaksaa/viitsii/uskaltautuu Paypal tilin perustaa. Mainitsen nyt kuitenkin, että se oli suhteellisen helppoa.

Laitetaan mietintämyssyt päähän ja katsotaan miten Etsyn kanssa sujuu. Josko otamme siihen rinnalle ihan suomalaisille oman verkkokaupan, jota jo hiukan aloittelinkin rakentamaan. Helpompaa luonnollisestikin olisi pitää kaikki tuotteet yhdessä verkkokaupassa. Hmmm...

Eniveis, haalari joka nyt Etsyyn saatiin myyntiin on 38€ hinnaltaan ja Suomessa postikulut ovat 3€. Jos joku tätä kautta kiinnostuu haalarista/tuotteistamme, voi lähettää sähköpostia (hoppudesign@gmail.com). Voimme myydä tuotteen, jos ei kukaan sillä välin sitä ole ehtinyt Etsystä itselleen ostaa. Tällöin odotamme, että maksu tuotteesta tulee Hopun tilille, ja sitten lähetämme tuotteen ostajalle.

Olipas tylsä postaus, ja vielä ilman kuvaa!

Saara

Haalarit ja lahjontaa....

lauantai 5. syyskuuta 2009

Pitkästä aikaa! Tässä välissä ehdimme jo osallistumaan toiseenkin proggikseen, muotinäytös tavallaan sekin. Laitetaan kuvia, jos asianosaisilta saadaan lupaa.

Eilen valmistuivat 110cm puuvillaiset haalarit, joista sain kuvan oikein mallin kera (lahjoin pätkiksellä...):



Mm. tämä koitetaan lisäkuvien kanssa saada huomenna (toivottavasti) Etsy verkkokauppaamme myyntiin, katsotaan kuinka naisten käy ;)



Hoppu osallistuu myös Salon syysmarkkinoille, lisää infotaan likempänä tapahtumaa.

Saara

ps. tämä oli jo sadasensimmäinen postauksemme!!!

These overalls we will try to put on our Etsy shop as the first product tomorrow, we'll see how we'll manage!