Colourblocking sweatshirts

keskiviikko 7. helmikuuta 2018
Kevättä  kohden! Selvästi huomaa valon määrän lisääntymisen vaikuttavan jo :). Värien kaipuu on kova, ja kevättä jo ommellaankin. Työn alla collegepuseroita, eli siis välillä jotain muuta Hopun kylkeen. Ihana ommella välillä muilla matskuilla ja tekniikoilla, virkistää kummasti mieltä!
Kuviakin voi jo (toisinaan) saada onnistumaan hahah!
Pirteetä kevään odotusta, S


Smaller coats

sunnuntai 14. tammikuuta 2018


Kuvat eivät valitettavasti laadultaan ole parantuneet (työn alla ;)), mutta valon määrä onneksi kasvaa! Tänään päivä piteni kokonaisella neljällä minuutilla :D. 
Täällä on takkiompelun ohella  kirjottu koruja ja hommasinpa kudontakehyksenkin. Keskittyminen yhteen asiaan on siis tällä hetkellä erittäin vaikeaa, teen kaikkea vähän, enkä mitään valmiiksi. Kuvissa esiintyvät takit onneksi sain valmiiksi ennen kuin muut mielenkiinnon kohteet veivät kaiken ajan. Takkeja on nyt valmistunut toiveiden mukaan pienemmässä koossa, nämä kokoa 36, mitat löytyy Hoppu Facebook ryhmästä .
Nyt takaisin hommiin, opettelen laittamaan loimen tuohon uuteen kudontakehykseen. KOhta taidan siirtyä vaatteista sisustustekstiileihin ;)!

S

Muutos ALV-lakiin

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Nyt allekirjoittamaan kansalaisaloitetta:

Vähäisen liiketoiminnan ALV-velvollisuus rajan nostaminen 50 000 EUR. Muutos ALV-lakiin

Itse jo kävin allekirjoittamassa. Suomessa todella tarvittaisiin "helpotusta" pienyrittäjille, tämähän heijastuisi myös ostajalle hinnanmuodostuksessa sekä varmasti ihan kotimaisten tuotteiden ja palvelujen tarjonnassakin pitkässä juoksussa.. Parempi apu työttömyyden pienentämiseenkin kuin tämä uusi piiskalaki?


Muutosehdotus arvonlisäverolakiin: 
Vähäinen liiketoiminta liikkeen- ja ammatinharjoittajan osalta 
Liikkeen- tai ammatinharjoittaja, jonka tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ei ole verovelvollinen. Mikäli tilikauden liikevaihto ylittää 50 000 euroa, on hän verovelvollinen siltä osalta, joka ylittää 50 000 euroa. Hän ilmoittautuu verovelvolliseksi rajan ylittävän osalta seuraavan kuukauden, jonka aikana raja ylittyy, alusta kuluvan tilikauden loppuun asti ja verokausi on neljännesvuosi (3 kk). 
Liikkeen- tai ammatinharjoittaja ei ole verovelvollinen, jos tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ellei häntä ole oman ilmoituksen perusteella merkitty verovelvolliseksi. 
Muut yhtiömuodot 
Yritys, jonka tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ei ole verovelvollinen. Mikäli tilikauden liikevaihto ylittää 50 000 euroa, on hän verovelvollinen siltä osalta, joka ylittää 50 000 euroa. Hän ilmoittautuu verovelvolliseksi rajan ylittävän osalta seuraavan kuukauden, jonka aikana raja ylittyy, alusta kuluvan tilikauden loppuun asti ja verokausi on neljännesvuosi (3 kk). 
Yritys ei ole verovelvollinen, jos tilikauden liikevaihto on enintään 50 000 euroa, ellei häntä ole oman ilmoituksen perusteella merkitty verovelvolliseksi.10 years anniversary for HOPPU this year!

tiistai 2. tammikuuta 2018


Hey! I noticed a lot of the viewers on this blog are from Japan, you are most welcome! I'm not much of a writer, more only visual content here, but there is a possibility for english subtitling if wanted :)

SaaraTervetuloa vuoteen 2018! 
Hoppu Design:illa alkaa kymmenes vuosi, että aikamoista juhlaa meille :D!
Uuden vuoden lupauksena voisin satsata kuvien laatuun. Tämä Suomen talvi on kyllä niin huonoa aikaa tällaiselle onnettomalle kuvaajalle, kamalaa suttua kaikki kuvat, tai sitten värit menee ihan päin honkia. Sainkin muutaman hyvän vinkin Hoppu fb ryhmässä, jotka menevät  kokeiluun :). Ja toki, onneksi, valon määrä on lisääntymään päin.


Kuvan takki:
Marimekon Albatrossia vuodelta 1967, vuorina tosi tummansininen ohuempi tikkivanuvuori. Koko n. 36, katso mitat. Kainalo-kainalo 98 cm (muista väljyysvara, eli oma ry mielellään max noin. 90 cm), olka-helma 86cm, olka 10 cm, olka-resorin hihansuu 69 cm. 165€. 


Best nine 2017

sunnuntai 31. joulukuuta 2017


Hopun vuosi 2017  suosituimpana Instagram kuvina. 
Kukkakuosit taitaa ainakin miellyttää ihmisiä?! :D

Hyvää tulevaa vuotta 2018 kaikille!


merry xmas and a happy new year!

maanantai 25. joulukuuta 2017
Hyviä välipäiviä ja uutta vuotta toivotellen,
Hoppu Design:in Noora ja Saara

Kuvassa äiti ja tyttäret omat Hoppu takit yllään. 
'Till next year!

more wintercoats, details

lauantai 9. joulukuuta 2017


Tiedoksi salolaisille että ensi viikolla kulkeutuu annankadun eko-ompelimolle kasa Hoppu talvitakkeja, useampaa kokoa! Siellä Oliinan Jennyllä on tarjolla Hoppu tuotteiden lisäksi omaa mallistoaan, sekä mittatilaus- ja korjausompelua (tosin Jenny on suosittu ompelija, joten kannattaa siihen varautua ;) ). 
Voit mennä kokeilemaan josko Hoppu takeista löytyy juuri sopiva sinulle, tahi etsi oikea kokosi ja katsellaan kangasvarastostani sinulle mielekkäämpi kuosi :)

Mukavaa (sateista) joulun odotusta!

Saara