blazer

perjantai 14. huhtikuuta 2017


Työn alla keväiset, vuorittomat bleiserit. Vuoriton bleiseri on malliltaan väljä, laatikkomainen. Kierrätetyistä puuvilloista nämäkin takit.
Täytyy myöntää, että ensimmäisen bleiserin kauluksessa jouduin purkamaan aikamoisesti,  ei näköjään koulun opit olleet enää oikein hyvin muistissa :D. Seuraava  takki tulikin sentään jo sujuvammin. En myöskään muistanut kuinka suuri töinen (suuritöinen?) ompelutyö tällainen kauluksellinen jakku on. Äkkiä  laskeskeltua piirrettäviä ja leikeltäviä kappaleita tulee yli 20! 

Nämäkin jakut tulevat myyntiin Salon Annankadun eko-ompelimolle :)


Marimekon Vappu, koko 36/38


Tampella, koko 36/38


Marimekon Musta Maria, koko 40

Saara

Lago di Como & Milano

torstai 23. maaliskuuta 2017


Lago di Como


Lomalta paluu. Como oli yhtä kaunis, kuten aina. Kiloja kertyi minulle 2 ja laukkuun suurinpiirtein sama. Milanossa suosittelenkin windowshoppingia, näyteikkunat on ihan älyttömän hienoja, harmittelenkin näin jälkikäteen etten ottanut hienoimmista kuvia. Alla Valentinon ikkuna, joka ei ollut mitenkään erikoinen muuten, mutta värit olivat kyllä asuissa kohdillaan. Värejä näkee muutenkin enemmän mitä etelämmäksi mennään. Olenkin monesti miettinyt että päteekö valon määrällä ja värien käytön välillä jotakin kausaliteettia.
Reissu koostuikin perinteisesti kävelystä, syömisestä, juomisesta ja kävelystä. Kulttuuria ei juurikaan tullut harrastettua, vaikkakin Italiassa tosin futismatsi lasketaan siihen, eikö? Kävimme San Sirolla katsomassa AC Milanin pelin. Eka kerta minulle suuremmalla stadionilla, ja tunnelma oli kyllä kohdillaan (ja ne värit!). Italiassa  kallein ostamani olut maistui vedelle, muttei siltikään latistanut tunnelmaa :D. Pelikin oli aika tylsä, mutta katseltavaa riitti katsomossakin hahha!
Jalkapalloa kävimme myös katsomassa harjoituksien muodossa. Siskonpoikani 5 v. harkat olikin ihan mielenkiitnoista katseltavaa, Italiassa tämäkin asia tehdään toisin. Harkoissa oli muuten paikalla Zambrotta!? Ja futisjulkkisbongausta tehtiin myös siskonpoikien ystävän synttäreillä, Zanetti! :D


Saara

christmas present and summerbags

perjantai 10. maaliskuuta 2017
Meteorologi täällä! Päivät pitenee ja aurinkokin pilkistelee joinain päivinä, musta ihan tuntuu että kevät saattaa tulla vielä Suomeenkin?! Tällä viikolla tosin kurakelit, joten ihan mieluusti sisällä ompelupuuhissa vietän aikaani. Työn alla kesäiset (kuinkas muutenkaan?) kangaskassit, siskon joululahja (vuodelle 2016...) ja mieluisia kirjontapuuhia. 
Siskon joululahja siksi, että emme odota lähtölaukausta keväälle vaan otamme sen kiinni etelämmästä. Siskonpojat Italiassa odottavat kovasti Ziaa kylään, ainakin itse tykkään ajatella niin :D.
Itse en ainakaan malta odottaa, tänään siellä on jo 19 astetta!!!!!!

Malttamaton S


freehandmachineembroidery

sunnuntai 22. tammikuuta 2017


Valmis sotilas nenäliinallaan. 
Uudet soltut jo työn alla, nenäliinoja (ja mobilaattia!) tarvitaan kohta jo lisää :O

Sembroidery

sunnuntai 15. tammikuuta 2017Vapaavarsikirjontaa pitkästä aikaa. 
Ompelemisen/kirjonnan suunnitteleminen  on erityisesti mieleeni, itse työn tekeminen menettelee ja jälkien korjaaminen on sitten perseestä. Niin perseestä, että itse ompelun aloittaminen tuntuu jo vastenmieliseltä toisinaan. Aika naurettavaa. Omaa työhuonetta odotellessa. Meidänhän piti muuttaa jo vuoden 2016 loppupuolella. Ei mennyt kuin suunniteltu, vaan muutto tapahtunee tämän vuoden kesäkuussa. Että siihen asti työt tehdään ja levitetään tähä nolohuoneeseen. Olohuone mut tuo vahinko n jotenkin sopii tuohon kun katselee tätä tilaa tällä hetkellä heh.
Edellisen kirjonnan jatkeeksi valmistumassa toinen solttu(poika, tällä kertaa).

S

himmeli

maanantai 2. tammikuuta 2017


Joulu ja uusi vuosi sitten tuli ja meni! Mukavaa oli, tosin aika kiireistä, ja ikävää ettei joulu tuonut yhtään ylimääräsitä vapaapäivää. Töitä olikin marras-joulukuussa riittävästi, ei paljon ole tullut ommeltua tai harrasteltua kirjontaakaan. Onneksi töissä saa hiukan väsäillä jotain, alla kuvassa onkin elämäni ensimmäiset himmelit, timanttihimmelin nimellä kai kulkevat. Mukavaa puuhaa, ensi vuonna voisin koittaa rakennella jonkin vähän monimutkaisemman  ihan itselle :)

Hyvät vuodenvaihteet kaikille, tehdään vuodesta 2017 itsellemme ja toisillemme hyvä!!!

S


ajatuksia takapuolen lämpimyydestä

tiistai 29. marraskuuta 2016


En kestä. Aivan käsittämätön sisustuslisuke!! Olishan superherkullista kylminä talviaamuina laskea peppunsa tällaiseen pehkoon?! 


Kaiken lisäksi koko projekti, joka näitä tuoliryijyjä tuottaa on läpikotaisin mun mieleeni!! Innovatiivista, eettistä, esteettistä, ekologista ja mitä vielä?
Kopsaanpa tähän hki design week:in sivuilta muutaman lausahduksen asiasta: 

Parempaan maailmaan pyrkii uusi suomalaisprojekti Ragamuf, jonka takana ovat muotoilija Tuula Pöyhönen ja yrittäjä Martta Leskelä.
Ragamufin päätuote on tuoliryijy, joka on venytettävissä erilaisten tuolien päälle. Raaka-aine on tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalia.
Pöyhönen ja Martta ovat opettaneet ryijyjen valmistuksta syyrialaisnaisille Turkissa Syyrian vastaisen rajan tuntumassa, sekä syyrialaisleskien ja -orpojen keskuksessa että turkkilaisessa naistenkeskuksessa.

Koko juttu löytyypi tuosta, suosittelen lukemaan.