TSI-DIY paperinauha

maanantai 28. marraskuuta 2011



Tässäpä hauskanen, ja helpponen "ohje" esimerkiksi kodin joulukoristeiksi, synttäreille, vappuun jne. 
Leikkaa vahvasta paperista  (omani ovat kirpparilta löydetystä, hmmm, skräppäyspaperikansiosta (?) napatut)
haluamaasi kuviota, itselläni tässä simppelisti eri kokoisia kolmioita, ja tasakokoisia ympyröitä.
Näin jälkeenpäin ajateltuna ehkäpä eri kokoiset ympyrät olisivat tuoneet hauskempaa fiilistä nauhaan...
Jaa jo leikkelyvaiheessa palat (kolmiot, ympyrät jne.) omiin kirjekuoriinsa, jotta ompeluvaiheessa voit vain nappailla niitä sen enempää katsastelematta. Koneeseen itse valitsin mustan langan, mutta langan värillähän on myös mukava leikitellä. Ja ei muuta kuin ompelemaan! Pala toisensa jälkeen painijalan alle, itselläni palojen väleille tuli välillä tikki tai kaksi, toisinaan palat osuivat jotakuinkin yhteen.


Siinähän niitä, livenä ovat kyllä kivemman näköisiä... Syytän taas kerran kameraa, JA VALON PUUTETTA. Kuitenkin, ihan hauskoja ihan yksinään, tahi ryhmänä. Valitsemalla vain muutaman värin, tulee lopputuloksesta modernimpi :)

Your guide to green Finland!!

perjantai 25. marraskuuta 2011

Se olis kuulkaas sitten upea sivusto avattu: Eco Finland.
Miinuksena sanon vain sen, että sivusto on loputon ihanuuksien suo.


joulukalenteri 1 ja 2

keskiviikko 23. marraskuuta 2011


Joulukalenteria on muotoutunut, perinteisemmässä punavalkoisessa asussa sekä hiukan pirtsakoimmissa sävyissä, tässä kaksi esimerkkiä. 
En löytänyt mitään silmääni miellyttävää ratkaisua numerointiin, joten päädyin leikkaamaan numerot käsin, hohhoijakkaa, ei ihan heti tulis mieleen tehdä näitä enempää... :D

Tämän viikon sunnuntaina nämä kalenterit ja muita Hoppu-tuotteita saatavilla Salossa, Wiurilan kartanon joulumyyjäisissä. Teretulemast!

S

Käsityön antaminen lahjaksi voi olla rikos

maanantai 21. marraskuuta 2011

Ei hyvää päivää!!!!!!!!!!:

link

Lehtien ohjeilla tehtyjen käsitöiden antaminen lahjaksi saattaa olla rikos. Joissakin ohjeissa on mallisuojattu-merkintä, jolloin tuotetta saa valmistaa vain omaan käyttöön. Tällöin esimerkiksi ohjeen mukaan valmistetun kaulahuivin kääriminen joululahjapakettiin ei ole sallittua. Patentti- ja rekisterihallituksesta kerrotaan, että rajanveto on vaikeaa, sillä mallisuoja ei koske pelkästään ammattimaista käyttöä.

- Mallisuoja estää kaupallisen ja ammattimaisen hyväksikäytön, mutta omaan käyttöön tuotetta voi yhden kappaleen valmistaa. Suojan rajanveto on kuitenkin kuin veteen piirretty viiva. Pitää harkita, että mitä enemmän tekee, niin sitä enemmän raja lähestyy. Ei se oikeastaan ole enää omaan käyttöön valmistettua jos sitä tekee lahjaksi laajalle piirille, toteaa apulaisjohtaja Tapio Priia Patentti- ja rekisterihallituksesta.

Mallisuojan rikkomisesta voi seurata sakkorangaistus ja vahingonkorvausvelvollisuus. Mallisuojan haltija omistaa oikeudet tuotteen taloudelliseen hyödyntämiseen ja on hänen päätettävissään kuinka laajalle tuotetta levitetään.

- Sen takia mallisuojia haetaan, että tuotetta pystyttäisiin itse taloudellisesti hyödyntämään tai mahdollisesti luovuttamaan oikeudet firmalle, jolla on välineet tai mahdollisuudet sitä hyödyntää. Vaatetuotteisiin suojia haetaan melko vähän. Yleisimmin suojataan huonekaluja, erilaisia pakkauksia, rakennustarvikkeita ja taloustavaroita.

Priian mukaan Patentti- ja rekisterihallitukseen tehdään vuositasolla noin 200 mallisuojaushakemusta. Suurin osa hakemuksista tehdään Euroopan sisämarkkinoiden harmonisointivirastoon, jolloin suoja kattaa koko Euroopan alueen.YLE Satakunta

Vetskarimekkosia

tiistai 8. marraskuuta 2011


Hiukan uutta ilmassa. Banneria koitin piristää, tulihan siitä hiukan toispuoleinen, mutta pitääkös kaiken sitten niin tasapainossa ollakaan... Tällä mennään toistaiseksi, katsotaan miten alkaa silmä tottumaan. Kuva ainakin on hauskanen, siinähän poseeraa Noora Hoppu takissa :)
Uutta on myökin ompelun saralla. Lasten mekkoset saivat vetskarin kaverikseen, ainakin minun mieleeni, vähän vähemmän retrokkaita, vähän enemmän tätä hetkeä? Jostain syystä tuntuu tosi vaikealta ommella jouluisia asioita, yhden joulukalenterin sain aikaiseksi, kesäisempiä sävyjä saa hakea, hahah, kesän lapsi määää oooooon! Pitäähän tuo nyt kuvata tänne blogiin, kun sain kameran lainaksi, jospa vaikka huomisella, alkaapi kohta taas valo häipyä tältä päivältä (se vähä valo mitä saimma).
Onko siellä jo joulun odotusta? Lukiko kukaan tätä ajatuksenjuoksua tänne asti ;)?

S




 New dresses with zips, a bit less retro, a bit more modern?